VVD: Bereikbaar- en verkeersveiligheid is geen natuurverschijnsel.

Goed bereikbaar en veilig op weg. Gelukkig kun je daar voor kiezen! Onze gemeente is een fijne omgeving om te wonen, te leren of te werken, te winkelen en te ontspannen. We zijn echter ook een kleine gemeente, waardoor veel van onze inwoners hier wonen maar ergens anders studeren of werken. Ook werken op onze bedrijventerreinen veel mensen uit andere gemeenten en kent de gemeente Geertruidenberg relatief veel transportbedrijven. De 'bereikbaarheid van' en 'verkeersveiligheid in' onze gemeente is daarom van groot belang, voor zowel onze inwoners en als ondernemers.

Geen sluipverkeer
Je zou zeggen dat het met de bereikbaarheid wel goed zit, met de ligging van Geertruidenberg op een knooppunt van snelwegen en aan de Bergse Maas. Helaas is die bereikbaarheid nog steeds een regelmatig terugkerend onderwerp, vooral door knooppunt Hooipolder. Daar ligt nu een halve oplossing voor op tafel, maar de VVD Geertruidenberg is en blijft van mening dat er een volwaardig knooppunt moet komen. Hierin moeten de huidige op- en afrit bij Raamsdonksveer behouden blijven, of moet een nieuwe op- en afrit bij de Kloosterhoeve worden aangelegd. Alleen dan worden de files bij Hooipolder daadwerkelijk opgelost zonder dat het sluipverkeer door Waspik en Raamsdonk toeneemt. Wij blijven ons daarom inzetten voor een volwaardig knooppunt. Hiervoor maken wij als lokale partij met een landelijk netwerk volop gebruik van onze ingangen in de provinciale en landelijke politiek. Samen met de andere politieke partijen in onze gemeente, de omliggende gemeentes en de diverse werkgeversorganisaties moet het lukken om het ministerie te overtuigen!

Veilig op weg
Naast de bereikbaarheid van onze gemeente vanuit de rest van Nederland willen wij ook dat het verkeer binnen onze gemeente goed geregeld is. Kinderen moeten veilig naar school kunnen lopen en fietsen. Ouderen moeten gemakkelijk een ommetje kunnen maken. Autoverkeer moet goed kunnen doorstromen en vrachtverkeer moet om onze kernen heen geleid worden. De afgelopen jaren is hier in onze gemeente hard aan gewerkt, wat te zien is op de Keizersdijk in Raamsdonksveer en de Markt en het Plantsoen in Geertruidenberg. Toch vinden wij dat het nog beter kan. Enerzijds door de gevolgen van veranderingen in onze wegen, fietspaden en trottoirs vooraf goed in beeld te brengen. Zo vinden wij dat door een goede inventarisatie en ontwerp ongewenste effecten zoals de onoverzichtelijke oversteekplaatsen bij het Plantsoen/Brandestraat in Geertruidenberg en de Lidl in Raamsdonksveer voorkomen kunnen worden. De voor- en nadelen moeten vooraf in kaart gebracht worden en bij die inventarisatie moet de gemeente omwonenden betrekken, in plaats van het achteraf oplossen van ontwerpfouten. Anderzijds willen wij de verkeersveiligheid vergroten door een aantal bekende knelpunten in onze gemeente in de komende jaren op te lossen. Verbeteringen zien wij onder andere in het aanleggen van een rotonde op de kruising bij het tankstation (Texaco) in Geertruidenberg en het inrichten van een 30 km/uur zone op de doorgaande weg door Raamsdonk. Zo worden deze onoverzichtelijke situaties opgelost, wordt de verkeersveiligheid vergroot en wordt de doorstroming verbeterd.

De VVD Geertruidenberg wil onze gemeente goed bereikbaar houden en er voor zorgen dat iedereen veilig op weg kan. Wilt u dat ook? Kies dan voor doen, kies voor de VVD Geertruidenberg!
Kijk voor meer informatie ook op onze Facebookpagina vvdgeertruidenberg.