Sporthal ‘De Veste’ blijft bestaan


Sporthal ‘de Veste’ hoeft geen plaats te maken voor woningbouw. Wethouder Van Oort van Groenlinks wilde sporthal ‘de Veste’ slopen om huizen op het Schonckplein te kunnen bouwen. De gemeenteraad besliste echter anders. Een VVD-voorstel, gesteund door GroenLinks, CDA, Keerpunt'74, SP, Lokaal+ en de PvdA gaf een positieve wending aan het verhaal. Sportinvestment Dongemond BV kan de sporthal gaan exploiteren als soccer centrum. De toch al beperkte sportvoorzieningen in onze gemeente houden we daarmee op peil.


Oneigenlijk argument

Eerder kwamen de wethouder en de investeerders niet tot een akkoord. De gemeente vroeg, in opdracht van de gemeenteraad, € 450.000 euro voor de sporthal. Sportinvestment Dongemond BV was bereid dat bedrag te betalen. Wethouder Van Oort probeerde de verkoop te laten stranden op de asbestsanering. Hij wilde namelijk niet de kosten voor het opruimen van de asbest betalen, een bedrag van € 10.000,-. Dat was een vreemd en oneigenlijk argument. Ook bij sloop van de sporthal zouden deze kosten -sowieso- voor rekening van de gemeente komen. Daarnaast lag er een belangrijke morele verplichting. De Rijksoverheid is immers druk bezig met maken van regels voor de verplichte verwijdering van alle asbest; juist om ervoor te zorgen dat asbest geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Neem in dat geval als gemeente ook je verantwoordelijkheid, in plaats van die verantwoordelijkheid op een andere partij af te schuiven.


Sporthal ‘de Veste’ blijft

VVD-raadslid Patrick Kok is tevreden met het gewijzigde besluit: “Het hoogste orgaan binnen de gemeente nam, onder aanvoering van de VVD, haar verantwoordelijkheid. En dat leidde tot een verstandig besluit. Sporthal ‘de Veste’ blijft bestaan en kan vanaf volgend sportseizoen opengaan als Dongemond Soccer Center.”