Hein de Jongh

Hein de Jongh VVD Geertruidenberg

Hein de Jongh: #2 van de VVD Geertruidenberg 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen medio maart aanstaande kan worden gestemd op 1 van de 22 kandidaten van de VVD die zich inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan onze gave gemeente Geertruidenberg. Nadat wij vorige week de spits hebben afgebeten met onze lijsttrekker Yvonne Weterings, stellen wij deze week onze nummer 2 aan u voor. 

Hein de Jongh is de man van de drie kernen: hij is geboren en getogen in Raamsdonk, heeft 20 jaar in Raamsdonksveer gewoond en woont sinds 2015 in Geertruidenberg. Hij voelt zich in elke kern als een vis in het water. Hein is getrouwd met Constance en is vader van dochter Kim. Hij werkt als bedrijfsjuridisch adviseur en is in de afgelopen 40 jaar op veel terreinen als vrijwilliger actief geweest binnen onze gemeente. Hein is gemotiveerd om zijn kennis, ervaring en levenswijsheid positief in te zetten voor de gemeente: 

“We moeten onze energie niet verdoen aan onderling gedoe; die energie hebben we hard zat nodig voor de uitdagingen die liggen te wachten. We moeten onze ondernemers helpen om zo goed mogelijk uit de Coronacrisis te komen, de woningnood moet worden aangepakt, we moeten werk maken van duurzaamheid en we mogen ook de leefbaarheid en de zorg voor onze mensen niet vergeten. We zullen daarbij doordacht moeten omgaan met onze schaarse ruimte en beperkte middelen.

De woningnood is hoog en ondanks projecten zoals het Koninginnebastion, Heereland en De Lage Meenten dreigt in de komende jaren niet in de behoefte van onze inwoners te kunnen worden voorzien. We moeten dus ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar ook onder ogen zien dat de mogelijkheden voor bouwen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer steeds beperkter worden terwijl wij eraan hechten om het agrarische karakter van Raamsdonk te behouden. Het grondgebied van de hele gemeente beslaat krap 30 km² (waarvan 5 km² water) waarop ook ruimte moet zijn voor natuur, bedrijvigheid, de agrarische sector, infrastructuur en voorzieningen. Dat maakt afgewogen keuzes noodzakelijk.

De recent aangenomen huisvestingsverordening is een goed instrument. We moeten geen sociale huurwoningen bouwen om die vervolgens te laten bewonen door mensen van buitenaf zonder enige economische of sociale binding met onze gemeente. Dat moeten we al helemaal niet doen wanneer dat, zoals in de afgelopen jaren, leidt tot een continue hoge instroom die de positieve effecten van de uitvoering van de Participatiewet in Geertruidenberg teniet doet of wanneer dat leidt tot meer beroep op openeindregelingen zoals de WMO en jeugdzorg.” 

Geertruidenberg blijft goed en wordt beter. Ons verkiezingsprogramma is te vinden op onze website geertruidenberg.vvd.nl. Volg ons en onze kandidaten in de komende edities van de Langstraat en op sociale media.